Träning

Bilden visar träning med tömmar och hingsten Gestur från Stallgården

Mitt mål med träningen är att hästarna ska bli väl fungerande ridhästar. De ska uppföra sig väl och ha lärt sig vad som förväntas av dem. De ska helt enkelt vara trevliga ridhästar som fungerar lika bra på som utanför banorna.

När jag planerar träning för en enskild häst utgår jag från dess förutsättningar och utbildningsnivå.  I träningen lägger jag stor vikt på att utbilda dem till smidiga, lydiga och arbetsvilliga hästar som rör sig i balans och förstår ryttarens hjälper.

Avelsbedömning eller tillridning 

Jag har lång erfarenhet (tjugo +  år) av att utbilda islandshästar hela vägen från inridning fram till avelsbedömning. Jag erbjuder också träning av redan inridna hästar med fokus på att förbättra lydighet och ridbarhet eller för att förbereda och finjustera din häst inför tävlingssäsongen. 

Hör av dig, så diskuterar vi tillsammans om hur jag kan hjälpa just dig och din häst!

 

"När man arbetar med träning är det viktigt att ha förståelse för att våra hästars förutsättningar är väldigt olika. Det gäller självklart deras fysiska möjligheter, men minst lika mycket deras mentalitet. Därför är det viktigt att hela tiden vara ödmjuk mot hästen och att vara öppen för de signaler som den ger."
                                                                                      
                                                                         /Fredrik Rydström